За мен


Ина Валериева

Магистър психолог и психотерапевт

Завършила съм магистратура по психология със специлност „Психология на управлението“ и като психотерапевт специализирам Неорайхианска аналитична психотерапия към Български институт по Неорайхианска Аналитична психотерапия.

В практиката си използвам основно „Терапия на петте движения“, насочена към постигане на вътрешна хармония както със себе си, така и с околния свят. Това е холистичен метод, който разглежда човека в неговата цялост. Чрез него се възстановяват редица вродени умения: да помолим за помощ, да се отстояваме, да поставяме граници, да привличаме към себе си, да планираме. И на базата на правилната преценка на реалната ситуация да избираме кое от тези поведения да използваме. Освен това в практиката си използвам енергийни техники и констелации.
Терапията ще ви помогне да придобиете чувство за благополучие, увереност, пълнота, спокойствие, усещане за справяне и автентичност. Подходът ми към всеки човек е персонален и уникален.


Извън професионалната сфера за себе си мога да кажа, че съм енергична, търсеща и толерантна личност. Обичам да пътувам, да практикувам йога и женски енергийни практики, да чета книги… Обожавам морето и малките романтични места с древна история.

Редовно посещавам обучения и семинари в областта на психологията и психотерапията и продължавам да вървя по пътя на личностното ми израстване и развитие.
Истински вярвам, че всеки е творец на живота си! Ако си го позволи…